Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امرالله احمدجو که این روزها مشغول کار در سریال سلمان فارسی است، در ابتدا گفت: خوشبختانه کار خیلی خوب پیش می‌رود. سریال نوشته شده و در حال اجراست. فیلمنامه را خود آقای میرباقری نوشته و بازنویسی نهایی را هم خودش انجام می‌دهد. 

وی در پاسخ به اینکه دست نویسنده در نگارش آثار تاریخی تا چه حد باز است، اظهار کرد: باز بودن دست به انتخاب موضوع بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مهم است که هنرمند تا چه حد بر اصل تاریخ و نحوه استفاده از آن مسلط است. نگارش اثر تاریخی دوگونه است؛ اول اینکه کاملا مستند باشد و یا در نوع دیگر، بخواهید از موضوع و شخصیت های تاریخی برای خلق قصه دراماتیک الهام بگیرید.

این فیلمساز اضافه کرد: در سریال، سینما و یا رمان، نویسنده سعی می‌کند که روح تاریخ را تجسم کند. به طور مثال تعزیه در مقابل تاریخ عاشورا بسیار متفاوت است. بعضا چیزهایی که در تاریخ نیست، برای تجسم روح عاشورا در تعزیه به کار میرود و قدرت تخیل هنرمند در این امر بسیار مهم است.

این کارگردان درباره ماندگاری آثاری مانند «روزی روزگاری» بیان کرد: اینکه چه مولفه هایی با چه بینش به مخاطب ارائه می شود مهم است. همچنین شناخت موضوع و مخاطب هم ضرورت دارد. در یک فیلم یکسری داده در اختیار مخاطب قرار می گیرد اما داستان اصلی وسیع تر از این داده هاست. ماندگاری یک اثر به میزان  همخوانی با علایق مخاطب بستگی دارد. همخوانی با فرهنگ عمومی و نزدیک بودن به زندگی مخاطب از مولفه های ماندگاری است.  

احمدجو در پاسخ به اینکه آیا فکر می کردید این سریال تا این حد مخاطب داشته باشد، اظهار کرد: هر کارگردان با این امید کار ارائه می‌دهد که مخاطب داشته باشد. هر کار هم مشتری خودش را پیدا می کند. ممکن است در یک اثر مسائل سطحی با آب و رنگ دادن بیان شود و در یک اثر بالعکس اتفاق بیفتد. صحرای موجود در سریال روزی روزگاری، پیش از فیلمسازی، خلوتگاه من بود. در دوران سربازی پدرم موتور خریده بود، هر وقت به مرخصی می آمدم، بلافاصله به آنجا میرفتم. من پای دار قالی به دنیا آمده بودم. آئین هایی را که طی قرن ها صیقل یافتند از دوره کودکی و نوجوانی با چشم دیدم. بهترین و زیباترین تعزیه ها در ده ما اجرا میشد. تعزیه خوان خوب داشتیم و پدر بزرگم رنگرز بود.

وی زیبایی صحرا را جادوی آن دانست و بیان کرد: ناخودآگاه من این زیبایی را کشف کرد. بعد از اینکه اسمم را در قبولی های مدرسه عالی صدا و سیما دیدم، حتما گفتم که درباره دوستم یعنی صحرا فیلم می سازم. صحرا در مرکز ماجراهای روزی روزگاریست. صحرا به من کد داد که چگونه قصه را شروع کنم. این سریال از نگارش تا پخش ۱۰ سال طول کشید. تجربه زندگی روستایی پشتوانه ای برای فیلمسازی من بود. بچه های من بعد از اینکه علاقه‌ خود را برای سینما ابراز کردند، توصیه من به آنها این بود که قبل از دانشگاه باید پشتوانه ذهنی داشته باشید تا ذهنتان مسلط باشد. به آنها گفتم تا می توانند به ادبیات کهن مراجعه و معرفت کسب کنند.

احمدجو با بیان اینکه بیشتر بازیگران روزی روزگاری را موقع نگارش فیلمنامه انتخاب کرده بودم، گفت: با بخشی از بازیگران در یک فیلم سینمایی آشنا شده بودم، دو شخصیت اصلی نه برای آقای شکیبایی و نه برای خانم علو نوشته شده بود. من برای جمشید هاشم‌پور نقش مرادبیک را نوشته بودم. اما همکاری او میسر نشد و در انتخاب بعدی به آقای شکیبایی رسیدیم. درباره نقش خاله هم همینطور بود، وقتی انتخاب اول فیلمنامه را پس فرستاد  من خیلی غصه خوردم. 

وی با بیان اینکه من با قناعت ورزی از آن صحرا استفاده کردم و تمام ظرفیت آن را به تصویر نکشیدم، ابراز داشت: میخواستم بخش هایی از این صحرا بکر بماند. این صحرا از هر بنای تاریخی مهمتر است زیرا در ردیف زیباترین نقطه های ایران قرار می گیرد. به مسئولین توصیه میکنم که به آنجا بروند و جلوی تخریب را بگیرند.

«سریالیست» به تهیه‌کنندگی محمد باریکانی و مجتبی فرجی و با اجرای پدرام کریمی کاری است از گروه تاریخ، فرهنگ و هنر شبکه یک که پنجشنبه‌ها ساعت ۲۳:۱۵ از شبکه یک پخش می شود.

۵۸۵۸

کد خبر 1609103

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سریال ایرانی جمشید هاشم پور خسرو شکیبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۸۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«برنارد هیل»، شاه «تئودون» ارباب حلقه ها درگذشت

برنارد هیل، بازیگر نقش شاه تئودن در فیلم‌های ارباب حلقه‌ها در سن ۷۹ سالگی دار فانی را وداع گفته است.   به گزارش عصر ایران؛ «برنارد هیل» بازیگر انگلستانی که بیشتر برای بازی در فیلم «ارباب حلقه‌ها» و «تایتانیک» شناخته می‌شود در سن ۷۹ سالگی درگذشت.   «برنارد هیل» در نقش پادشاه «تئودون» ارباب حلقه ها   «ددلاین» نوشت، «لو کولسون» مدیر برنامه‌های او خبر درگذشت «هیل» در صبح روز یکشنبه را تایید کرده است. علت درگذشت این بازیگر اعلام نشده است.   «برنارد هیل» در فیلم «تایتانیک» برنده اسکار ۱۹۹۷ در نقش کاپیتان «ادوارد اسمیت» و در «ارباب حلقه‌ها» در نقش پادشاه «تئودون» ظاهر شده بود.   «برنارد هیل» در فیلم «تایتانیک» در نقش کاپیتان «ادوارد اسمیت»    از دیگر نقش‌های مهم او به حضور در مجموعه تلویزیونی «کلودیوس» در سال ۱۹۷۶،‌ «گاندی» در سال ۱۹۹۹ و «رؤیای شب نیمه تابستان»(۱۹۹۹) می‌توان اشاره کرد.   این بازیگر اهل «منچستر» در خانواده‌ای از معدنچیان زغال سنگ متولد شد. او پیش از بازی در فیلم‌هایی که میلیاردها دلار در سراسر جهان به فروش رساندند، حرفه‌ متفاوتی را تجربه کرده بود و با بازی در درام‌های کوچک واقع‌گرایانه به شهرت رسید.   دیگر نقش‌های مهم هیل از دیگر نقش‌های مهم هیل می‌توان به فیلم Shirley Valentine، فیلم The Ghost and the Darkness، فیلم The Wind in the Willows، فیلم True Crime، فیلم A Midsummer Night's Dream، فیلم The Scorpion King، فیلم Gothika، فیلم The League of Gentlemen's Apocalypse، فیلم Valkyrie، انیمیشن ParaNorman، سریال Boys from the Black Stuff، سریال A Very Social Secretary، سریال Wolf Hall و سریال Unforgotten اشاره کرد.   برنارد هیل همچنین سابقه حضور در بازی‌های ویدیویی و صداپیشگی در بازی Fable 3 را هم در کارنامه خود داشته است.   منبع: ایسنا و زومیت کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نیروگاه مفتح همدان: نقشی در ایجاد فروچاله‌ها نداریم
  • بازی با روان مخاطب در پخش فوتبال پرسپولیس و استقلال | شعر حافظ بی‌نوا تکه و پاره شد!
  • تجلیل از معلمان شهر دهدشت/ تقدیر از فرهنگیان خبرنگار
  • خسرو غفوریان کیست؟ / عکس‌هایی که برای ژیلا صادقی داستان شد/ هنوز توماج صالحی ترند است/ هجمه جدید علیه کاظم صدیقی با نام لیلا
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • «برنارد هیل»، شاه «تئودون» ارباب حلقه ها درگذشت